search.pngrostfrielmotor.jpg

Motorer för livsmedelsindustrin

 

Rostfria motorer för livsmedelsindustri, läkemedelsindustri och andra applikationer som kräver extrem renlighet och där motorerna utsätts för täta avspolningar. När mat-, dryck- eller farmaceutiska produktionsanläggningar spolas av, utsätts såväl motorer som andra delar ofta för högtrycktvätt, ibland vid höga temperaturer, och ofta även med aggressiva rengöringsmedel.

HYW rostfria motorer kan motstå dessa driftsförhållanden, som på standardmotorer kan orsaka skador och även förorena slutprodukten.

Till skillnad från standardmotorer, har HYW inga kylflänsar, ingen färg som riskerar att flaga och ingen yta som rostar. Detta innebär att restprodukter kan tvättas bort utan att lämna spår och motorn kan användas inom t ex. livsmedelsindustrin. Märkdata är ingraverade i motorn för att minska risken för att smuts och bakterier skall ansamlas.

 

KAPSLINGSKLASS

Motorerna är utförda i kapslingsklass IP69K och är icke ventilerade (IC410) för att klara de högsta kraven på hygien. De tål kraftig överspolning.

 

ISOLATION

Motorerna är utförda med isolationsklass F för kontinuerlig drift S1 och temperaturstegring enligt klass B. Motorerna lämpar sig för omriktardrift med konstant vridmoment. Yttemperaturen är begränsad till max 60 °C vid omgivningstemperatur 20 °C tack vare en god elektromagnetisk design och mycket aktivt material.

SPÄNNING
Motorerna är som standard tillverkade för 3 x 230/400V 50Hz.


MEKANISKT UTFÖRANDE

Alla externa delar tillverkas i AISI 316L rostfritt stål och motoraxeln är i tillverkad i AISI 420 rostfritt stål med magnetiska egenskaper. Detta ger utmärkt motståndskraft mot korrosion och skapar en tillförlitlig och varaktig lösning där hygien är viktigt. Det finns ingen färg på motorn som riskerar att flagna. Kabelförskruvningen är i stål/rostfritt stål och uppfyller hygienkraven från EHEDG. Oljetätningarna är i viton. Motorns ytterytor är helt släta.

 

Antal träffar 4
Start > Välkommen > Motor > Elmotorer > Rostfria elmotorer
Annonser
0 Produkter
Totalt 0 SEK
Priser exkl. moms